≡ Menu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Berita Malaysia : Cakap Cakap Adakah Bubar Parlimen Hari Ini

Berita Malaysia : Cakap Cakap Adakah Bubar Parlimen Hari Ini

Dari tahun lepas lagi rakyat Malaysia, pengamal politik, media malaysia dan antarabangsa untuk melontarkan ramalan dan jangkaan berdasarkan analisa dan tafsiran mereka, bila Najib Razak bubar parlimen Malaysia.

bubar parlimen hari ini

Tidak seperti di negara lain yang mengetahui tarikh pilihanraya jauh lebih awal untuk membantu parti masing membuat persediaan rapi, ia jauh berbeza dengan cara di Malaysia.

Hak untuk buat pengumuman pembubaran parlimen Malaysia jatuh ditangan Perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Dan rakyat Malaysia dan ahli politik hanya akan ketahuinya tarikh pilihanraya selepas pengumuman bubar parlimen dilakukan.

Bila Tarikh Bubar Parlimen

Berita terkini satu laporan berita Malaysia, ada yang mengatakan tarikh di bawah adalah tarikh yang pasti pengumuman pembubaran parlimen tersebut dilakukan selepas menunggu berbulan-bulan lamanya.

Perkara Butirannya
Hari April
Tarikh 7 April 2018
Siapa yang akan umumkan Datuk Seri Najib Razak

Perkenan kepada duli yang maha mulia Yang Dipertuan Agong Malaysia di Istana Negara selepas pengumuman pembubaran parlimen ini  hanya dilakukan.

Apa Yang Berlaku Selepas Pengumuman Pembubaran

1) Semua bergantung kepada Suruhanjaya Pilihanraya dan tugas beralih  kepada mereka untuk melaksanakan Pilihanraya Umum ke 14 dalam tempoh 60 hari selepas dari tarikh pembubaran. Jelas?

2) Kemudiana akan brlaku hari percalonan calon-calon yang bertanding baik di peringkat DUn mahupun di peringkat parlimen.

3) Kemudian hari yang di nantikan semua pengundi sah di Malaysia di mana semua pengundi akan membuang undi. Keputusan PRU14 dijangka akan diumumkan selewat-lewatnya tengah malam pada hari mengundi

Kepada anda jangan lupa lakukan semakan daftar pemilih terlebih dahulu bagi memastikan anda meneliti info mengenai anda sebagai pengundi dan di mana tempat mengundi anda kelak

P/ S : Di bawah ini, anda boleh saksikan sendiri video di mana  saat-saat di mana Datuk Seri Najib Razak melakukan pengumuman 5 tahun lepas bersama-sama bekas Timbalan Perdana Menteri.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Berita Terkini Keputusan Pilihanraya Kecil di Mala... Berita Terkini Pengumuman Keputusan Pilihanraya Kecil di Malaysia 2018. Antara Pakatan Harapan BN, UMNO Debaran untuk menantikan siapa sebenarnya yan...
Bagaimana Cara Semakan Daftar Pemilih PRU Secara O... Semakan Daftar Pemilih PRU Secara SMS dan Secara Online 5 tahun sekali untuk rakyat malaysia turun mengundi datang lagi. Kali terakhir rakyat malaysi...
13 Tawaran Menarik Dalam Manifesto BN 13 Tawaran Menarik Dalam Manifesto BN Baik dipihak Pakatan Harapan ataupun Barisan nasional semuanya mampu menawarkan harapan dan tawaran yang menari...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post:

Pt3 2018 by Mypt3.com

Pt3 2018 by Mypt3.com