Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
≡ Menu

Bonus Penjawat Awam : Sejarah Tahun 2013 Hingga Tahun 2018


Bonus Penjawat Awam. Sejarah Tahun 2013 Hingga Tahun 2018

Saranan Cuepacs adalah bonus penjawat awam dua bulan gaji yang wajar dipertimbangkan oleh kerajaan Malaysia berdasarkan kenaikan kos sara hidup di Malaysia.

bonus penjawat awam

Berdasarkan rekod, kakitangan awam hanya menerima bonus yang sebenar-benar dinamakan bonus adalah pada tahun 2012. Ia adalah tahun terakhir sebelum berlangsungnya Pilihanraya Umum ke 14.

Dan selepas itu hanya saguhati ala bantuan kewangan khas yang diterima kakitangan kerajaan setiap kali bajet.

Itu sebablah ramai yang percaya bonus penjawat awam kali ini akan diberikan sekurang-kurangnya sebulan bonus gaji dan ke atas yang akan diberikan kepada kakitangan awam bagi menawan hati mereka semua agar terus teguh di bawah panji kerajaan yang ada sekarang ini.

Dan mungkin Bajet seterusnya untuk lima tahun ke hadapan akan melihat trend pemberian saguhati sehinggalah tiba pusingan 5 tahun sekali Pilihanraya Umum kelak.

Sejarah Bonus Penjawat Awam di Malaysia

Ini adalah sejarah bonus penjawat awam untuk 6 tahun terakhir


Perkara Butirannya
Pembentangan Bajet 2018 saguhati RM1500
Bajet 2017 Saguhati RM500
Bajet 2016 Saguhati RM500
Bajet 2015 Saguhati RM500
Bajet 2014 Saguhati RM500
Bajet 2013 Saguhati RM500

P/S : Pemberian dan pembayaran ini yang diberikan oleh kerajaan Malaysia diharapkan dapat meringankan sedikit sebanyak beban kos sara hidup yang ditanggung mereka sekarang ini. Dan ia juga sebagai tanda terima kasih kerajaan segala sumbangan dan jasa yang diberikan oleh penjawat awam dan kakitangan kerajaan di Malaysia selama ini

PP/S : Sebarkan berita baik dan berita gembira ini kepada keluarga, rakan-rakan anda di facebook, Whatapps dan Telgaram anda.

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Bagaimana Cara Untuk Hantar Permohonan SPA Lepasan... Bagaimana Cara Untuk Hantar Permohonan SPA Lepasan SPM Jikalau anda mahu jawatan yang tetap walaupun negara dilanda masalah kegawatan ekonomi sekalip...
Jadual Gaji 2018 : Tarikh Pembayaran Kakitangan Aw... Jadual Gaji 2018 : Tarikh Pembayaran Kakitangan Awam dari Kerajaan Apa sahaja butiran jadual gaji yang keluar sepertimana yang diumumkan melalui peke...
Kenaikan Gaji Penjawat Awam : Semakan Skim Tangga ... Kenaikan Gaji Penjawat Awam. Semakan Skim Tangga Gaji Kakitangan kerajaan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja di Perkhidmatan Awam dan Awam (Cuepacs) te...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2017 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: