≡ Menu

Aktiviti Selepas PT3 Pasca Pentaksiran Tingkatan 3Aktiviti Selepas PT3 Pasca Pentaksiran Tingkatan 3

Tahniah MYpt3 ucapkan kepada adik-adik yang sudah pun selesai menjalani Peperiksaan dan juga Pentaksiran Tingkatan 3 PT3. Bagaiamana? Boleh jawab?

aktiviti selepas pt3

Ada macam-macam reaksi yang keluar. Ada yang kata soalan yang keluar seperti dijangka, ada kata sangat susah. Macam-macam. Pokok pangkalnya, sudah pun selesai.

Kini terdapat masa terluang untuk anda pelajar Tingkatan 3. Apa program dan aktiviti selepas pT3 yang terbaik boleh anda ikuti?

Bersama-sama ini Mypt3 suka untuk berkongsi idea aktiviti selepas PT3 yang boleh anda lakukan sekarang ini.

Senarai Terbaik Aktiviti Selepas PT3?

Butirannya seperti pada jadual di bawah ini :

No.PerkaraButirannya
1.Buat persembahan antara kelas atau kumpulanMungkin boleh pecahkan pelajar Tingkatan 3 kepada beberapa kumpulan supaya masing-maisng bersedia untuk membuat persembahan dalam satu majlis yang bakal diadakan. Tidak kisah apa aktiviti sekalipun samada nyanyian; lakonan atau sebagainya.
2.SukanekaBoleh diadakan program sukaneka di sekolah dikalangan pelajar Tingkatan 3 PT3 dimana kalangan guru bertugas juga pelru terlibat sama. Program sebegini dapat mengeratkan silaturrahim dan semnagat berpasukan antara satu sama lain. Santai tetapi ada impaknya kepada pelajar.
3.Program gotong royongMengerahkan pelajar Tingkatan 3 terlibat sama membaiki beberapa peralatan; bilik bangunan; buku teks dan sebagainya serta tidak lupa juga pembersihan di persekitaran sekolah
4.Kebun TerbaikHa yang ini guru boleh pecahkan pelajar Tingkatan 3 kepada beberapa kumpulan dan menyediakan hadiah kepada kumpulan yang berjaya membangunkan kebun terbaik di kawasan tanah terbiar
5.Tayangan videoBerikan tontonan video yang memberikan nilai inspirasi kepada pelajar
6.Program PendedahanGuru boleh buat satu program santai dengan memanggil bekas pelajar yang telah berjaya dengan memberikan satu talk santai mengenai peluang yang pelbagai di luar sana bagi kemasukan Tingkatan 4 dengan memberikan pemahaman yang lebih jelas kepada pelajar Tingkatan 3

Anda pula ada idea yang lain?

Sambung Baca Lagi Informasi dan Artikel Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Berita Terkini KPM (Kementerian Pendidikan Malaysi... Berita Terkini KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia) : Peperiksaan PT3 Berdasarkan respon dan maklumbalas yang diberikan oleh golongan ibubapa dan ra...

pt3

PERHATIAN! Jikalau anda pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Tingkatan 3, anda dijemput untuk sertai Study Group Facebook PT3 2016 dengan cara KLIK SINI.

1) Berbincang dan bertanya secara terus secara ekslusif dengan rakan-rakan online yang lain
2) Mengetahui soalan ramalan, contoh soalan dll
3) Tips persediaan menghadapi peperiksaan besar PT3
4) Semuanya adalah PERCUMA. Sertainya sekarang…

Next post:

Previous post: